Deník

zde najdete všechno možné, od hudby, sportu, přírodě atd..........

Blackfoot


 

Blackfoot:

Zřejmě nejmetalovější americká southern rocková formace.
Všichni původní členové (Rick Medlocke - kytara, zpěv; Jakson Spires - bicí, zpěv; Charlie Hargrett - kytara; Greg T. Walker - basa) měli indiánské předky z kmene Blackfoot.
V letech 1975 - 1994 vydali deset studiových a jedno živé album.
Začínali jako ortodoxní jižani na albech No Reservations a Flyin' High, poté křížili southern rock s britským heavy metalem (trilogie Strikes, Tomcattin' a Marauder) a coby AOR akvizice se představili na deskách Siogo a Vertical Smiles. Po albu pop rockové formace Rick Medlocke & Blackfoot (1986) se částečně vrátili ke svým kořenům (Medicine Man a After The Reign).
V letech 1983 - 1984 posílil sestavu zakládající člen Uriah Heep, klávesák Ken Hensley.
Až do svého úmrtí v roce 1983, býval na jejich deskách pravidelným hostem Rickův dědeček, bluegrassový hudebník Shorty Medlocke (banjo, harmonika, mluvené slovo).
V současné době pokračují Blackfoot v koncertní činnosti bez dvou hlavních autorů - Rickeyho Medlocka, který se v polovině 90. let přidal k Lynyrd Skynyrd a Jaksona Spirese, který zemřel v roce 2005.

Discografie:

Blackfoot 1975 Blackfoot - No Reservations  
Blackfoot 1976 Blackfoot - Flyin' High
Blackfoot 1979 Blackfoot - Strikes
Blackfoot 1980 Blackfoot - Tomcattin'
Blackfoot 1981 Blackfoot - Marauder
Blackfoot 1982 Blackfoot - Highway song - live
Blackfoot 1983 Blackfoot - Siogo
Blackfoot 1984 Blackfoot - Vertical Smiles
Blackfoot 1986 Blackfoot - Rick Medlocke and Blackfoot
Blackfoot 1990 Blackfoot - Medicine Man
Blackfoot 1994 Blackfoot - After The Reign
Blackfoot 1998 Blackfoot - Live On The KBFH (1983)  
Blackfoot 2007 Blackfoot - Train Train - Southern rock's best live

18.03.2009



Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář

<< úvod

© 2007 copyright - Zásobování a.s, © copyright - relevantní autoři článků, šablona: blog.txt.cz

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se